Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί που έκλεψαν τσαντάκι από ισραηλινό τουρίστα με κοσμήματα αξίας 75.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί που έκλεψαν τσαντάκι από ισραηλινό τουρίστα με κοσμήματα αξίας 75.000 ευρώ

Ένας 54χρονος τουρίστας από το Ισραήλ, που βρισκόταν για διακοπές στη Θεσσαλονίκη, έπεσε θύμα κλοπής ενώ βρισκόταν σε δοκιμαστήριο ρούχων σε εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, τρία άτομα κατάφεραν να κλέψουν το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε πολύτιμα κοσμήματα, και στη συνέχεια προσπάθησαν να τον εκβιάσουν για να του επιστρέψουν τα κλοπιμαία. Σύμφωνα με την καταγγελία του 54χρονου στην Αστυνομία, το τσαντάκι περιείχε τρία δακτυλίδια από λευκόχρυσο με διαμάντια και μία διαμαντένια αλυσίδα, με τη συνολική τους αξία να εκτιμάται πάνω από 75.000 ευρώ. Οι δράστες επικοινώνησαν μαζί του και του ζήτησαν 500 ευρώ για να του επιστρέψουν τα κλεμμένα αντικείμενα.

Οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη των δραστών, οι οποίοι είναι ένας 45χρονος Ουκρανός, ένας 44χρονος Αρμένιος και ένας 43χρονος Γεωργιανός. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στον 4ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Τα κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Exit mobile version