Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος επιμένει και κατάθεσε νέα ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος επιμένει και κατάθεσε νέα ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια

Ο βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος, επιμένει και υπέβαλε νέα ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τα κόκκινα δάνεια. Ο κ. Βλάχος ήταν ένας από τους 11 βουλευτές που είχαν καταθέσει και την αρχική ερώτηση για το ζήτημα, η οποία είχε προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις. Τώρα επανέρχεται, τονίζοντας ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από το υπουργείο δεν κάλυψαν πλήρως τα ερωτήματα και, όπως σημειώνει, “εν τω μεταξύ δημιουργήθηκαν νέα”, καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να καταθέτουν νέα αιτήματα.

Ο βουλευτής εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που αφορά τα κόκκινα δάνεια και σχολιάζει πως οι τράπεζες, μέσω μονοπρόσωπων εταιριών που έχουν συστήσει, συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς και εξασφαλίζουν κέρδη από ακίνητα που μεταβιβάστηκαν σε Funds.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βλάχος ρωτά τον υπουργό Οικονομικών εάν υπάρχει πρόθεση από το υπουργείο για νέες παρεμβάσεις με στόχο να επιτευχθεί ισορροπία και δικαιοσύνη ανάμεσα σε τράπεζες, Funds και δανειολήπτες, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει από την οικονομική κρίση.

Ειδικότερα, ο βουλευτής έθεσε τρία ερωτήματα:

  1. Εάν υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία μιας ενιαίας πλατφόρμας για όλα τα Funds, η οποία θα εποπτεύεται με κίνδυνο την ανάκληση της άδειας σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων.
  2. Εάν, εκτός από τις χρηματικές ποινές που επιβάλλονται στους servicers, θα προβλέπεται και η αφαίρεση άδειας σε όσους είναι υπότροποι.
  3. Εάν τα Funds θα υποχρεωθούν να αποδέχονται την πρόταση ή αντιπρόταση του υπολογιστικού εργαλείου του εξωδικαστικού μηχανισμού, ο οποίος ισχύει σήμερα μόνο για τους ευάλωτους και τους ανάπηρους.
Exit mobile version