Λίβανος: Συνεχίζεται  το σφυροκόπημα του Ισραήλ– Μαζική φυγή των κατοίκων

Λίβανος: Συνεχίζεται  το σφυροκόπημα του Ισραήλ– Μαζική φυγή των κατοίκων

Οι επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων στο Λίβανο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) κάλεσε χθες τους κατοίκους τουλάχιστον 35 περιοχών στο νότιο Λίβανο να απομακρυνθούν προς τον βορρά. Ο συνολικός αριθμός των περιοχών που έχουν δοθεί εντολές εκκένωσης από τους IDF ανέρχεται σε τουλάχιστον 100. Ο φόβος και η αγωνία κυριαρχούν στους πολίτες, πολλοί από τους οποίους κατευθύνονται προς τη Βηρυτό. Ωστόσο, ακόμα και εκεί, οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται, αφήνοντας τους εκτοπισμένους χωρίς ασφαλές καταφύγιο.

Πολλοί εκτοπισμένοι αναζητούν πλέον καταφύγιο στη Συρία, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί. Η κυβέρνηση του Λιβάνου εκτιμά ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους, ενώ διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο μαζικό κύμα μετανάστευσης στην ιστορία του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια σχεδόν ενός έτους από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Παράλληλα, τρία νοσοκομεία στον Λίβανο ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις λειτουργίες τους λόγω των ισραηλινών επιδρομών. Η Ισλαμική Επιτροπή Υγείας ανέφερε ότι 11 τραυματιοφορείς έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις, εκ των οποίων επτά στο νοσοκομείο Μαρτζαγιούν, ένα από τα τρία νοσοκομεία που αναγκάστηκαν να κλείσουν και θεωρούνταν βασικός πάροχος ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή.

Exit mobile version