Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Για σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα στα δυτικά, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα βορειοανατολικά. Στις περιοχές της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου, των νοτιότερων νησιών του Ιονίου, καθώς και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, οι νεφώσεις θα είναι πυκνές με βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα μέχρι το βράδυ.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 26-27 βαθμούς στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα αγγίξει τους 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται τοπικές βροχές, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα τμήματα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, που θα είναι ισχυρές μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι άνεμοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς, με τη δυτική Μακεδονία να σημειώνει 2-4 βαθμούς χαμηλότερες τιμές.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:

Σε αυτές τις περιοχές θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη θα είναι χαμηλότερη κατά 3-4 βαθμούς.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:

Αναμένονται νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη:

Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν από το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς και στην Κρήτη θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:

Στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι νεφώσεις θα αυξηθούν από το βράδυ, με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-6 μποφόρ, ενώ στα Δωδεκάνησα θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία:

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ, ενώ στις Σποράδες θα πνέουν νότιοι 3-4 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς.

Αττική:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version