Σ. Φάμελλος για το βίντεο Κασσελάκη: “Δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει υποψήφιος, δεν το δηλώνει”

Σ. Φάμελλος για το βίντεο Κασσελάκη: "Δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει υποψήφιος, δεν το δηλώνει"

Ο Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ΕΡΤALKS” του ΕΡΤNews με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για την υποψηφιότητά του, ο κ. Φάμελλος σημείωσε: «Δεν είναι δεδομένο ότι θα είναι υποψήφιος, αφού δεν το δηλώνει ρητά. Αφήνει υπονοούμενα για τον κίνδυνο αποκλεισμού υποψηφίων από το συνέδριο, κάτι που δεν έχει τεθεί ποτέ στη συζήτηση. Αυτή η ανησυχία δεν έχει βάση, καθώς κανείς δεν αμφισβητεί ούτε τις υπογραφές ούτε το πόθεν έσχες».

Αναφερόμενος στο βίντεο του κ. Κασσελάκη, πρόσθεσε: «Ζητά συγγνώμη από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν στις εκλογές για τις αποφάσεις των οργάνων. Προσωπικά, είμαι διατεθειμένος να κάνω μια αυτοκριτική για τα λάθη που οδήγησαν στη συρρίκνωση και την απαξίωση του κόμματος, γιατί αυτός είναι ο λόγος που πάμε σε εκλογές νέου προέδρου».

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε επίσης σε αιχμές που άφησε ο κ. Κασσελάκης για τη συσχέτιση της κεντροαριστεράς με τη διαπλοκή, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση στα κείμενα του κόμματος. Ανέφερε ότι η Κεντρική Επιτροπή είχε αποφασίσει για ένα συμμαχικό προοδευτικό σχήμα για τις επόμενες εκλογές και πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις. «Κάποιος πρέπει να ξεκαθαρίσει τι εννοεί όταν μιλά για διαπλοκή», σημείωσε.

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε επίσης ότι ο κ. Κασσελάκης δεν επιθυμεί αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι έγιναν συζητήσεις για αλλαγή ονόματος και καταστατικού, ενώ τα 150.000 μέλη ψήφισαν για να βελτιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Τέλος, ο κ. Φάμελλος εξήγησε ότι δεν ζήτησε ποτέ τη διαδικασία της μομφής, αλλά πρότεινε δημόσια προσφυγή στη βάση χωρίς μομφή. Σχετικά με τις εκλογές από τη βάση, ανέφερε ότι «υπάρχει περιθώριο για ωρίμανση του καταστατικού και των διαδικασιών εκλογής από τη βάση».

Exit mobile version