ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στην Πολιτική Γραμματεία αποφασίστηκε να κατατεθούν έως τις 24 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για την ηγεσία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στην Πολιτική Γραμματεία αποφασίστηκε να κατατεθούν έως τις 24 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για την ηγεσία

Οργανωτικά θέματα ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Πέμπτη, με φόντο την Κεντρική Επιτροπή που θα συνέλθει το Σάββατο.

Αποφασίστηκε ότι έως τις 24 Οκτωβρίου όλες οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος θα προωθηθούν για επικύρωση στο συνέδριο. Αυτή η απόφαση αφορά και τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος στο πρόσφατο βίντεο που ανάρτησε δεν δήλωσε σαφώς την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία.

Ο προσυνεδριακός διάλογος αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα τη Δευτέρα, με το πολιτικό πλαίσιο να διαμορφώνεται βάσει των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα εισαγάγει την πρότασή της στο συνέδριο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Κώστας Ζαχαριάδης έθεσε το ζήτημα της διαμάχης του με τον Βαγγέλη Αντώναρο, ζητώντας είτε να ανακαλέσει ο κ. Αντώναρος είτε να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Παρότι δεν πάρθηκε απόφαση για την παραπομπή του κ. Αντώναρου, η Πολιτική Γραμματεία υπογράμμισε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές, χωρίς να γίνεται ονομαστική αναφορά. Το θέμα αναμένεται να επανέλθει στην Κεντρική Επιτροπή.

Συζητήθηκαν επίσης οργανωτικά ζητήματα, όπως η εγκύκλιος που εστάλη στις Οργανώσεις Μελών, η οποία συνέστησε περιορισμό στην αναπαραγωγή επίσημων ανακοινώσεων του κόμματος. Η Ολυμπία Τελιγιορίδου, μέλος της τριμελούς επιτροπής της ΚΟΕΣ, εξέφρασε τη διαμαρτυρία της και υπέβαλε την παραίτησή της, αν και υπήρξε διάλογος για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη μέσω διορθωτικών ενεργειών.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έθεσε το θέμα του βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι «δεν άκουσε ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Κασσελάκη» αλλά ένα «κάλεσμα για το συνέδριο». Πρόσθεσε ότι ο Κασσελάκης οφείλει να διευκρινίσει την πρόθεσή του, ώστε να γνωρίζει το κόμμα εάν εκλαμβάνεται ως υποψήφιος ή όχι. Επίσης, ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βίντεο, επισημαίνοντας ότι περιλαμβάνει κριτική για τη «διαπλοκή» στον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θεωρεί προσβλητικό για τα στελέχη, τα μέλη και το κόμμα συνολικά.

Exit mobile version