Θήβα: Εντοπίστηκε τεράστια χασισοφυτεία με πάνω από 8.000 δενδρύλλια

Θήβα: Εντοπίστηκε τεράστια χασισοφυτεία με πάνω από 8.000 δενδρύλλια

Η μεγαλύτερη χασισοφυτεία που έχει εντοπιστεί ποτέ στην Ελλάδα βρέθηκε στη Θήβα, σε αγροτεμάχιο στο Ακραίφνιο Βοιωτίας. Οι αρχές της Θήβας, σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ανακάλυψαν πάνω από 8.000 δενδρύλλια κάνναβης, ενώ ένας 44χρονος αγρότης συνελήφθη.

Η χασισοφυτεία «μαμούθ» εντοπίστηκε ανάμεσα σε καλλιέργειες καλαμποκιού στο χωριό Ακραίφνιο. Ο αγρότης καλλιεργούσε 8.342 δενδρύλλια κάνναβης σε έκταση 114 στρεμμάτων στην περιοχή Βαγέικα Κωπαΐδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καλλιεργητές θα παρήγαν περίπου 7,5 τόνους χασίς, με εκτιμώμενα κέρδη που θα ανέρχονταν στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο 44χρονος, που θεωρείται ο εγκέφαλος της επιχείρησης, συνελήφθη, ενώ οι αρχές αναζητούν πέντε συνεργάτες του.

Τα δενδρύλλια είχαν ύψος από 1,2 έως 3,5 μέτρα, με κάποια να ξεπερνούν και το ύψος του καλαμποκιού. Οι αρχές εκρίζωσαν 1.348 δενδρύλλια, ενώ τα υπόλοιπα 6.995 καταστράφηκαν επί τόπου με τη χρήση καταστροφέα. Στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν επίσης σκηνές, ρούχα και τρόφιμα, που χρησιμοποιούνταν από τους φύλακες της φυτείας.

Ο 44χρονος καλλιεργητής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Θηβών.

Exit mobile version