Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα: Το Ισραήλ να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα: Το Ισραήλ να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι πιστεύει πως το Ισραήλ θα πρέπει να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, ως απάντηση στο πρόσφατο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα, ο Τραμπ αναφέρθηκε σε ερώτηση που είχε τεθεί στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την πιθανότητα το Ισραήλ να στοχεύσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, λέγοντας: «Όταν του έκαναν αυτή την ερώτηση, η απάντηση θα έπρεπε να είναι: χτυπήστε πρώτα τα πυρηνικά και ανησυχήστε για τα υπόλοιπα αργότερα».

Ο Τραμπ σχολίασε επίσης ότι θα πρέπει να δούμε ποια είναι τα πραγματικά σχέδια του Ισραήλ. Αυτή η δήλωση έγινε καθώς ο Τραμπ συνεχίζει τις περιοδείες του στη Βόρεια Καρολίνα, μια πολιτεία που κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές του 2016 και 2020, αλλά τώρα φαίνεται να γίνεται όλο και πιο αμφισβητούμενη.

Σύμμαχοι του Τραμπ εκτιμούν πως ο αγώνας στην πολιτεία είναι πλέον αμφίρροπος, αν και πιστεύουν ότι διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Καμάλα Χάρις, ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε προτρέψει το Ισραήλ να μην πλήξει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την ιδέα βομβαρδισμού των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν ως αντίποινα για τις πυραυλικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα, είπε: «Η απάντηση είναι ‘όχι’», προσθέτοντας ότι οι Ισραηλινοί έχουν δικαίωμα να ανταποδώσουν, αλλά πρέπει να το κάνουν με αναλογικό τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έως τώρα, ο Τραμπ είχε αποφύγει να αναφερθεί ευθέως στην πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στην Εγγύς Ανατολή. Ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εκστρατεία του εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον Μπάιντεν και την αντιπρόεδρό του, Καμάλα Χάρις, για την επιδείνωση της κατάστασης.

Exit mobile version