ΕΛΑΣ: Αλλαγή διοικητή στο ΑΤ Ομονοίας μετά την απόδραση και την αυτοκτονία κρατουμένων

ΕΛΑΣ: Αλλαγή διοικητή στο ΑΤ Ομονοίας μετά την απόδραση και την αυτοκτονία κρατουμένων

Η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε να ενισχύσει το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ένα από τα πλέον σημαντικά τμήματα του κέντρου της Αθήνας, έπειτα από δύο σοβαρά περιστατικά που το έφεραν στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες. Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αποφάσισε να τοποθετήσει δύο υψηλόβαθμους αστυνομικούς στη διοίκηση του τμήματος, με στόχο να βελτιώσουν τη διαχείριση της κατάστασης.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε αστυνομικός διευθυντής στη θέση του διοικητή και αστυνομικός υποδιευθυντής στη θέση του υποδιοικητή. Αυτή η απόφαση λήφθηκε έπειτα από το περιστατικό απόδρασης κρατουμένου και την αυτοκτονία άλλου κρατουμένου, γεγονότα που προκάλεσαν συναγερμό στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά τις αλλαγές, ο απερχόμενος διοικητής, που κατείχε τον βαθμό του Αστυνόμου Α, υπέβαλε αίτημα μετάθεσης σε άλλη υπηρεσία, το οποίο έγινε δεκτό.

Αναφορικά με την αυτοκτονία του κρατουμένου, η ΕΛΑΣ είχε ανακοινώσει:

«Πρωινές ώρες σήμερα, στον χώρο των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας απαγχονισμένος αλλοδαπός κρατούμενος.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί το προηγούμενο βράδυ (30-09-2024) για πρόκληση φθορών σε περιπολικό όχημα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ στον χώρο έχουν κληθεί ιατροδικαστής και συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται, ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός βρισκόταν στον χώρο των κρατητηρίων μαζί με ακόμα 11 κρατούμενους».

Exit mobile version