Ηράκλειο: Πέντε άτομα ήπιαν καυστικό υγρό αντί για τσικουδιά σε μπαρ ξενοδοχείου – Νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην εντατική

Ηράκλειο: Πέντε άτομα ήπιαν καυστικό υγρό αντί για τσικουδιά σε μπαρ ξενοδοχείου - Νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην εντατική

Ένα σοκαριστικό περιστατικό κλήθηκαν να διαχειριστούν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι γιατροί των δύο νοσοκομείων στο Ηράκλειο και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ. Έξι άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν εσπευσμένα, καθώς κατανάλωσαν σε μπαρ ξενοδοχείου στις Γούβες του δήμου Χερσονήσου καυστικό υγρό αντί για αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, σε μπαρ γνωστού ξενοδοχείου στις Γούβες, μία παρέα τουριστών μαζί με εργαζόμενους του ξενοδοχείου διασκέδαζε. Η 29χρονη μπαργούμαν, επιθυμώντας να κεράσει τους δύο Άγγλους ηλικίας 69 και 67 ετών, έναν 35χρονο Γερμανό, και δύο εργαζόμενους του ξενοδοχείου ηλικίας 45 και 38 ετών, σέρβιρε σφηνάκια από ένα υγρό που βρήκε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο, θεωρώντας ότι ήταν τσικουδιά. Η ίδια σκόπευε επίσης να πιει από το ίδιο ποτό, αλλά δεν πρόλαβε. Λίγο μετά την κατανάλωση, οι πέντε άνδρες παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα δηλητηρίασης, ενώ η μπαργούμαν γλίτωσε, καθώς δεν είχε καταναλώσει το ποτό της.

Σχεδόν αμέσως άρχισαν να εκδηλώνουν σοβαρά συμπτώματα δηλητηρίασης και κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον Γιώργο Χαλκιαδάκη, διοικητή του ΠΑΓΝΗ, που εφημέρευε τη νύχτα, τέσσερα από τα άτομα μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ ένα ακόμα άτομο εισήχθη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου με οίδημα στο λάρυγγα. Η 29χρονη μπαργούμαν δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Οι τέσσερις ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η αναπνοή τους υποστηρίζεται μηχανικά. Το γεγονός ότι υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία. Όταν σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους, θα υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθούν τυχόν βλάβες σε ζωτικά όργανα.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου συνέλαβαν τον διευθυντή του ξενοδοχείου, ενώ σχηματίζεται δικογραφία κατά της 29χρονης μπαργούμαν και του 38χρονου εργαζομένου. Το καυστικό υγρό κατασχέθηκε και θα ελεγχθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Exit mobile version