Καβάλα: 37χρονος Ουκρανός ναυτικός εντοπίστηκε νεκρός στο λιμάνι της Νέας Καρβάλης

Καβάλα: 37χρονος Ουκρανός ναυτικός εντοπίστηκε νεκρός στο λιμάνι της Νέας Καρβάλης

Ένας 37χρονος Ουκρανός, μέλος πληρώματος σε φορτηγό πλοίο με σημαία Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις, βρέθηκε χθες νεκρός στο λιμάνι της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το περιστατικό συνέβη το πρωί όταν ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας ότι ο 37χρονος έπεσε στη θάλασσα και αγνοούνταν.

Άμεσα κινητοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ένα αλιευτικό σκάφος να μεταβαίνουν στο σημείο για να συνδράμουν στις έρευνες. Ο άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο κρηπίδωμα του λιμένα, σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από την πρύμνη του πλοίου. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ανέσυρε τον 37χρονο, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

Στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται:
«Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας ότι ένας 37χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Ουκρανίας) μέλος πληρώματος σε φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο σημαίας Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον εμπορικό λιμένα της Νέας Καρβάλης, έπεσε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοούταν. Αμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος, προς παροχή συνδρομής. Ο 37χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο εσωτερικό κρηπίδωμα του λιμένα, σε απόσταση δέκα περίπου μέτρων πλησίον της πρύμνης του πλοίου και ανασύρθηκε από το πλήρωμα του ΠΛΣ. Στη συνέχεια, ο αλλοδαπός διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης».

Exit mobile version