Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Για σήμερα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, προβλέπεται ότι στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, καθώς και στην Κρήτη, θα υπάρχουν κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται παρόμοια φαινόμενα τις πρωινές ώρες. Σταδιακά, αναμένεται βελτίωση του καιρού, εκτός από τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα μειωθούν αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Το μεσημέρι στα δυτικά και σταδιακά στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς βορειοδυτικούς, φτάνοντας τα 4 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια της χώρας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές. Στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου (με τη δυτική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου να καταγράφουν χαμηλότερες τιμές κατά 3-4 βαθμούς). Στις υπόλοιπες περιοχές, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς, ενώ σε περιοχές των Δωδεκανήσων και της Κρήτης θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Αττική:
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και του απογεύματος, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 και τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Θεσσαλονίκη:
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά της περιοχής.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version