ΣΥΡΙΖΑ: Ο Θέμης Μουμουλίδης ζητά τη διαγραφή του Κασσελάκη 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Θέμης Μουμουλίδης ζητά τη διαγραφή του Κασσελάκη 

Ο Θέμης Μουμουλίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής, με επιστολή του ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με το αίτημα της διαγραφής, . Η επιστολή, που κοινοποιήθηκε στους Νίκο Παππά και Ράνια Σβίγκου, στρέφεται κατά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και αναφέρεται σε συγκεκριμένες ενέργειες και δηλώσεις του Κασσελάκη.

Ανάμεσα στις κατηγορίες, ο Μουμουλίδης αναφέρει ότι «Στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε. μετά την εκλογή του, στην εισηγητική του ομιλία (Σάββατο 11/11/2023) αποκάλεσε το 1/3 των μελών του Σώματος “πέμπτη φάλαγγα” οδηγώντας τους στην έξοδο. Δηλαδή ελάχιστες μέρες μετά την εκλογή του επέφερε μία διάσπαση με το “Καλημέρα”.» Επίσης, τον κατηγορεί ότι στο δημόσιο λόγο του «εξέφραζε προσωπικές απόψεις, εντελώς αντίθετες από τις επεξεργασμένες και ψηφισμένες θέσεις του κόμματος (π.χ. αμοιβές εργαζομένων με stock options, “κρατίδιο” το ψευδοκράτος, “σύγχρονη Ιερά Συμμαχία” το ΝΑΤΟ)».

Επιπλέον, ο Μουμουλίδης τον κατηγορεί για προβολή της προσωπικής του ζωής με όρους lifestyle, αναφέροντας ότι «Πρόβαλε την προσωπική του ζωή με όρους lifestyle, τις βίλες του ανά τον κόσμο την αντίληψη του “χάρη σας κάνω” με την δήλωση: “και να μην δουλέψω ποτέ έχω πολλά χρήματα να ζήσω” [!!!]», κάτι που προκαλεί αντίδραση. Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «Παρουσιάζοντας από τηλεοράσεως το πρόσφατα αγορασμένο σπίτι στο Κολωνάκι (έναντι 1,8 εκατ. χωρίς τις επισκευές) δήλωνε προκλητικά: “το όνειρο κάθε Έλληνα είναι να βάλει το κεφάλι του κάτω από ένα κεραμίδι” [!!!]».

Αναφορικά με τη διαχείριση των οικονομικών, ο Μουμουλίδης τονίζει ότι «Ισχυρίζεται (ακόμα και τώρα) ότι με προσωπικά του χρήματα πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ το Δώρο Χριστουγέννων και το μισθό μηνός Δεκεμβρίου 2023 όταν την ίδια ημέρα που κατέβαλε το δάνειο καταβλήθηκε -το αντίστοιχο- ποσό από το κόμμα και του επιστράφηκε αμέσως».

Ο Μουμουλίδης συνεχίζει κατηγορώντας τον Κασσελάκη ότι «Κατηγόρησε με μεταμεσονύκτια ανάρτηση του στα social media τον ιστορικό ηγέτη και πρώην πρωθυπουργό ως “υπονομευτή”. Κατηγόρησε το κόμμα (και τον Αλέξη Τσίπρα) για διαφθορά δηλώνοντας: “ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρο χρήμα”».

Αναφέρεται επίσης στο διχασμό που προκάλεσε εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «Με προσωπική του απόφαση αιφνιδιαστικά άλλαξε την εκπροσώπηση της Κ.Ο. διχάζοντας την, ενώ μέχρι τότε ομόθυμα, με πλήρη επάρκεια και απολύτως αποτελεσματικά λειτουργούσε στο κοινοβούλιο». Τέλος, ο Μουμουλίδης αναφέρει ότι «Μετά την έκπτωση του από Πρόεδρος (8/9/2024) αποκάλεσε από το βήμα της Κ.Ε. που του επιτράπηκε να μιλήσει όσους ψήφησαν υπέρ της μομφής (τα 2/3 της Κ.Ε.) ως “κουκουλοφόρους”».

Exit mobile version