Νέο σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού στα νότια προάστια της Βηρυτού

Νέο σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού στα νότια προάστια της Βηρυτού

Το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον πέντε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και στα περίχωρά του. Από αυτές, τέσσερις χαρακτηρίστηκαν ως «πολύ σφοδροί» βομβαρδισμοί, λίγο μετά από την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που προέτρεπε τους αμάχους να απομακρυνθούν άμεσα από συγκεκριμένες περιοχές που αποτελούν προπύργια του σιιτικού κινήματος Χεζμπολά.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσαν ότι άκουσαν ισχυρές εκρήξεις και είδαν καπνό να αναδύεται από την περιοχή. Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, σύμφωνα με το ANI, το οποίο ανέφερε επίσης την παρουσία ισραηλινών αναγνωριστικών drones που πετούσαν σε χαμηλό ύψος.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν τις επιδρομές, δηλώνοντας ότι στόχευσαν εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των IDF, Αβιχάι Αντράι, μέσω ανάρτησης στο Χ, προειδοποίησε τους κατοίκους σε συγκεκριμένα κτίρια στις περιοχές Burj el-Barajneh, Al-Layliki και Haret Hreik στα νότια προάστια της Βηρυτού να τα εκκενώσουν άμεσα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων θα επιχειρήσει ο ισραηλινός στρατός στο εγγύς μέλλον. Για την ασφάλειά σας και των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως αυτά και τα γειτονικά κτίρια και να μείνετε μακριά από αυτά για απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων».

Exit mobile version