Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κλέψει 93 σπίτια – Εννιά συλλήψεις, πέντε εκ των οποίων είναι ανήλικοι

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε κλέψει 93 σπίτια - Εννιά συλλήψεις, πέντε εκ των οποίων είναι ανήλικοι

Εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει σειρά κλοπών στην Πάτρα εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές, εξιχνιάζοντας συνολικά 93 περιπτώσεις κλοπών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν εννέα άτομα, από τα οποία επτά είναι γυναίκες και δύο άνδρες, πέντε εκ των οποίων είναι ανήλικοι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα διάπραξη κλοπών.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρία μέλη της οργάνωσης που αναζητούνται, ενώ οι γονείς των ανηλίκων κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με τις έρευνες της Ασφάλειας Πατρών και του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών, οι συλληφθέντες διέπραξαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια 93 κλοπές από κατοικίες, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας περίπου 280.000 ευρώ.

Οι δράστες έφευγαν από τους καταυλισμούς τους τις πρωινές ώρες και, χωρισμένοι σε ομάδες τριών ή τεσσάρων ατόμων, πραγματοποιούσαν κλοπές κυρίως σε μονοκατοικίες γειτονικών περιοχών.

Εισέβαλαν στις οικίες είτε αναρριχόμενοι είτε από ανοικτά παράθυρα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις εξωτερικές πόρτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές.

Exit mobile version