ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κατέθεσε δια της κυρίας Τζάκρη το πόθεν έσχες και 87 υπογραφές για την υποψηφιότητά του

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κατέθεσε δια της κυρίας Τζάκρη το πόθεν έσχες και 87 υπογραφές για την υποψηφιότητά του

Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα συνοδεύεται από τον συμβολικό αριθμό των 87 υπογραφών, καθώς και τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες) του κ. Κασσελάκη.
Μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, η Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε ότι «σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μία συγκυριακή πλειοψηφία του χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει, αλλά σήμερα προανήγγειλε ότι το συνέδριο δεν θα είναι ανοιχτό για όλους».

Αναφερόμενη στις διαδικασίες, σημείωσε: «Μετά τις κρυφές και φανερές ψηφοφορίες, τις τηλεφωνικές ψήφους, φτάσαμε σε ένα συνέδριο μέσω zoom που θα το χειρίζονται οι ίδιοι, για να φιμώσουν τη φωνή του ελληνικού λαού». Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να σταματήσουν το νέο από το να γεννηθεί. Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να εμποδίσουν την κοινωνία να εκλέξει παμψηφεί τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή».

Η κ. Τζάκρη συμπλήρωσε: «Κατέθεσα σήμερα ενώπιον της Επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, όσες και οι ψήφοι που τον ανέτρεψαν, μαζί με το πόθεν έσχες του. Δηλώνω ότι τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη, με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά την παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη και την υποβολή της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, η Όλγα Γεροβασίλη πήρε το λόγο και, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε:

«Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι μέσω αντιπροσώπων. Οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν περιορίζονται σε δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Περιλαμβάνουν επίσης τον σεβασμό προς τις καταστατικές αρχές, τις αξίες και τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας, δεν μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά για ένα άλλο κόμμα. Ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει τα προσβλητικά και υβριστικά σχόλια που εκστόμισε από αυτό το βήμα κατά συντρόφων και συντροφισσών».

Exit mobile version