Απειλές Όρμπαν: «Θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες»

Απειλές Όρμπαν: «Θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες»

Σε λόγο που εκφώνησε σε εκδήλωση του κόμματος Λέγκα στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, μίλησε σε υψηλούς τόνους σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. «Εάν η παράτυπη μετανάστευση συνεχιστεί στην Ευρώπη, θα μεταφέρουμε τους μετανάστες από τη Βουδαπέστη στις Βρυξέλλες και θα τους αφήσουμε μπροστά στα γραφεία εκεί», δήλωσε ο Όρμπαν.

Πρόσθεσε ότι στην Ουγγαρία «ο αριθμός των μεταναστών είναι μηδενικός» και πως δεν επιτρέπει σε κανέναν να εισέλθει στη χώρα χωρίς την κατάλληλη άδεια. «Όποιος θέλει να μπει στην χώρα μας πρέπει να περιμένει έξω από τα σύνορά μας», σημείωσε, προκαλώντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους οπαδούς της Λέγκα. Ο Όρμπαν επανέλαβε ότι στην Ουγγαρία «η μητέρα είναι γυναίκα και ο πατέρας άνδρας», και πως αυτό δεν θα αλλάξει, παρά την πίεση της διεθνούς αριστεράς.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Όρμπαν αναφέρθηκε σε απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επέβαλε στη Βουδαπέστη πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων ασύλου. Με αφορμή την απόφαση αυτή, προειδοποίησε ότι θα στείλει μετανάστες στην κεντρική πλατεία της Grand Place στις Βρυξέλλες. Τον Αύγουστο, η ουγγρική κυβέρνηση είχε επίσης απειλήσει ότι θα δώσει στους μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα εισιτήριο μονής διαδρομής για τις Βρυξέλλες.

Ο Όρμπαν επισήμανε πως «η εποχή των ελεύθερων ταξιδιών τελειώνει», σχολιάζοντας την απόφαση της Γερμανίας να εισαγάγει προσωρινούς ελέγχους στα σύνορά της, αλλά και τη στάση του Γάλλου πρωθυπουργού, Μισέλ Μπαρνιέ, υπέρ αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορα της Γαλλίας. Τόνισε, τέλος, πως αν ήθελαν να αποφύγουν αυτή την κατάσταση, «το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ουγγαρίας και να μην επιτρέψουν στους μετανάστες να μπουν».

Exit mobile version