Επίδομα παιδιού Α21: Που υποβάλλονται οι νέες αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα παιδιού Α21: Που υποβάλλονται οι νέες αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το Επίδομα Παιδιού παραμένει ανοιχτή, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet.

Το ποσό του επιδόματος καθορίζεται με βάση τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών που δηλώνονται στην αίτηση Α21 του έτους 2024 και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2022. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του τρέχοντος έτους, θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023 για τον τελικό υπολογισμό του επιδόματος.

Επισημαίνεται ότι για την χορήγηση του επιδόματος, θα εξετάζεται η φοίτηση των εξαρτώμενων παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο, καθώς και η επάρκεια της φοίτησής τους. Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν τα εξής στοιχεία:

Εφόσον όλα τα στοιχεία επιβεβαιωθούν, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν, θα ζητηθεί από τον αιτούντα να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά για να ληφθεί υπόψη, καθώς οι προσωρινά αποθηκευμένες αιτήσεις δεν θεωρούνται έγκυρες.

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:

Οι ημερομηνίες πληρωμής των δόσεων του επιδόματος είναι οι εξής:

Exit mobile version