Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Για σήμερα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα γίνουν πιο πυκνές στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μεταβλητοί, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατούν βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά, το νοτιοανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη θα φτάσει τους 29 με 30 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώσουν σταδιακά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν πρόσκαιρα ανατολικοί-βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα γίνουν πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ το απόγευμα στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου, με 3-4 βαθμούς χαμηλότερη στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός με μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου, με τοπικά 30 βαθμούς στα νοτιότερα τμήματα.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός με βόρειους ανέμους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 30 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός με βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου, με τις νότιες περιοχές να φτάνουν μέχρι τους 30 βαθμούς.

Θεσσαλία: Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Γενικά αίθριος καιρός με μεταβλητούς ανέμους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version