Περού: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα λείψανα σχεδόν 50 παιδιών – Πιθανολογούν μαζική θυσία παιδιών πριν από 600 χρόνια

Περού: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα λείψανα σχεδόν 50 παιδιών - Πιθανολογούν μαζική θυσία παιδιών πριν από 600 χρόνια

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα λείψανα σχεδόν 50 παιδιών σε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο κοντά στην πόλη Τρουχίγιο, στο βόρειο Περού και εικάζουν ότι αυτά τα παιδιά πιθανώς θυσιάστηκαν πριν από περίπου 600 χρόνια.

«Πολλές από τις σορούς έχουν σημάδια κοψιμάτων στο στέρνο και σε ορισμένες περιπτώσεις στα πλευρά», δήλωσε ο αρχαιολόγος Χούλιο Ασένσιο.

Κάθε παιδί είχε ταφεί χωριστά, ενώ κοντά στον χώρο βρέθηκαν επίσης τα λείψανα δύο ενηλίκων και εννέα λάμα, ζώα που πιθανόν προσφέρθηκαν ως θυσία στους θεούς, καθώς ήταν σημαντικά για την τροφή, την ένδυση και τις μεταφορές της εποχής.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι τα θύματα ανήκαν στη φυλή Τσίμου, που κυριαρχούσε στο βόρειο Περού από το 700 μ.Χ. μέχρι το τέλος του 15ου αιώνα, σύμφωνα με τον Ασένσιο.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι η φυλή θυσίαζε παιδιά για να κατευνάσει τους θεούς, ιδίως μετά από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Λίγες δεκαετίες αργότερα, η φυλή Τσίμου υποτάχθηκε από τους Ίνκα.

Σε παλιότερη ανακάλυψη στην ίδια περιοχή, οι επιστήμονες είχαν βρει μια μαζική θυσία 140 παιδιών, τα οποία είχαν επίσης κοψίματα στο στέρνο και τα πλευρά, μαζί με εκατοντάδες λάμα.

Το Περού είναι γεμάτο από αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν σε προϊσπανικές φυλές, συμπεριλαμβανομένης της Αυτοκρατορίας των Ίνκα, που εκτεινόταν από τον σημερινό νότιο Ισημερινό μέχρι την κεντρική Χιλή.

Exit mobile version