ΗΠΑ: Τρόμος για τον κυκλώνα Μίλτον – Μαζική φυγή κατοίκων από τη Φλόριντα

ΗΠΑ: Τρόμος για τον κυκλώνα Μίλτον - Μαζική φυγή κατοίκων από τη Φλόριντα

Ο τυφώνας Μίλτον χτύπησε το Μεξικό και συνεχίζει την καταστροφική του πορεία προς τη Φλόριντα, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της περιοχής. Οι ντόπιοι, φοβισμένοι, προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πολιτεία που απειλείται, ειδικά μετά την χθεσινή προειδοποίηση που τους καλούσε να «φύγουν για να γλιτώσουν», με τις αρχές να καταβάλλουν προσπάθειες να εκκενώσουν την περιοχή πριν η θύελλα, που χαρακτηρίζεται ως γεγονός του αιώνα, φτάσει στη στεριά.

Οδηγοί αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, καθώς οι αυτοκινητόδρομοι είναι γεμάτοι από αυτοκίνητα που προσπαθούν να απομακρυνθούν από τις ζώνες κινδύνου. Η κυκλοφορία είναι μπλοκαρισμένη σε όλη την πολιτεία, με τους κατοίκους να αναζητούν καταφύγιο εκτός πολιτείας, συμπεριλαμβανομένου και του Μαϊάμι.

Τα αεροδρόμια της Τάμπα, της Αγίας Πετρούπολης και του Ορλάντο άρχισαν ήδη να ακυρώνουν πτήσεις και να περιορίζουν τις λειτουργίες τους. Όσοι δεν κατάφεραν να φύγουν στράφηκαν σε αγορές προμηθειών, αδειάζοντας τα ράφια των καταστημάτων από βασικά είδη όπως εμφιαλωμένο νερό και χαρτί υγείας.

Εκείνοι που εξακολουθούν να προσπαθούν να διαφύγουν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της έλλειψης καυσίμων, καθώς πολλά πρατήρια έχουν αδειάσει. Ωστόσο, ο κυβερνήτης Ρον Ντεσάντις διαβεβαίωσε τους πολίτες πως υπάρχει επάρκεια καυσίμων για την απομάκρυνσή τους.

Ο Μίλτον, αν και είχε αναπτυχθεί τόσο ισχυρός που οι ειδικοί πρότειναν να του δοθεί κατηγορία 6, υποβαθμίστηκε νωρίς το πρωί σε κατηγορία 4. Παρόλα αυτά, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο τυφώνας ενδέχεται να ανακτήσει δύναμη καθώς πλησιάζει στη Φλόριντα.

Με ανέμους που αγγίζουν τα 155 μίλια/ώρα, ο Μίλτον είναι έτοιμος να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές, ειδικά στη δυτική και κεντρική Φλόριντα. Η περιοχή της Τάμπα αναμένεται να δεχθεί το πλήγμα του τυφώνα την Τετάρτη, μια περιοχή που δεν έχει χτυπηθεί άμεσα από μεγάλο τυφώνα εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να ακολουθήσουν τις εντολές εκκένωσης, τονίζοντας ότι είναι θέμα ζωής και θανάτου. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως οι αρχές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τους πολίτες και να διασφαλίσουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα διευκολύνουν την απομάκρυνσή τους χωρίς αυξήσεις στις τιμές.

Τα λιμάνια της Φλόριντας, συμπεριλαμβανομένων της Τάμπα και της Σαρασότα, έχουν κλείσει για την κυκλοφορία των πλοίων, ενώ περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα έχουν τεθεί σε εφαρμογή και σε τερματικούς σταθμούς της Νότιας Καρολίνας.

Exit mobile version