Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 9/10/2024

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 9/10/2024

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με ορισμένα τοπικά φαινόμενα να παρατηρούνται κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλότερες από το συνηθισμένο για την εποχή, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν έως και τα 5 μποφόρ.

Αναλυτικά, αναμένονται κατά τόπους νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ τοπικές βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το πρωί στο Ιόνιο, στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 27, στη Θεσσαλία από 12 έως 30, στην Ήπειρο από 12 έως 25, στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 11 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 28, στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 26 και στην Κρήτη από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αρχικά θα είναι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ, αλλά από το πρωί θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, ενώ αργότερα θα γίνουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια, με ανέμους νοτιοδυτικών έως δυτικών διευθύνσεων 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version