Παρ’ ολίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Έπεσε το ασανσέρ στις εστίες του ΑΠΘ – Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Παρ' ολίγο τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Έπεσε το ασανσέρ στις εστίες του ΑΠΘ – Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Το βράδυ της Δευτέρας, ασανσέρ έπεσε στο κενό στις Γ’ φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκαλώντας αναστάτωση στους φοιτητές που διαμένουν εκεί. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ, όταν το ασανσέρ έπεσε με δυνατό θόρυβο και καπνούς.

Φοιτήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ, μιλώντας στο thesstoday.gr, περιέγραψε το περιστατικό: «Το ασανσέρ ξεκίνησε από τον πάνω όροφο, κάποιος το κάλεσε να κατέβει και σταμάτησε στον τρίτο με τέταρτο όροφο, ενώ το άλλο ασανσέρ σταμάτησε στον δεύτερο όροφο. Κομμάτια από το ασανσέρ βρέθηκαν στο ισόγειο».

Η φοιτήτρια τόνισε ότι εάν βρισκόταν κάποιος μέσα στο ασανσέρ, θα μπορούσε να έχει προκληθεί σοβαρό ατύχημα. «Αν υπήρχε κάποιος μέσα, μπορεί να είχε τραυματιστεί ή ακόμη χειρότερα, δε γίνεται να ρισκάρουμε τη ζωή μας επειδή δεν δίνονται τα χρήματα για να επιδιορθωθούν τα ασανσέρ,» πρόσθεσε.

Οι φοιτητές είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή κατάσταση των ασανσέρ, καθώς όπως υπογραμμίζει η Κωνσταντίνα, «αυτή η κατάσταση διαρκεί εδώ και πολλά χρόνια. Είμαι τέσσερα χρόνια στις εστίες και τα ασανσέρ χαλάνε σχεδόν κάθε μήνα. Τους κάνουν απλά συντήρηση, αλλά δεν αρκεί».

Με αφορμή το συμβάν, οι φοιτητές προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση των φοιτητικών εστιών, ζητώντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Exit mobile version