Πέθανε ο Ολλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιόχαν Νέσκενς

Πέθανε ο Ολλανδός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιόχαν Νέσκενς

Θλίψη έχει σκορπίσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου ο θάνατος του Γιόχαν Νέσκενς, θρυλικού μέσου του Άγιαξ και της εθνικής Ολλανδίας, ο οποίος υπήρξε κεντρική φιγούρα του “total football” κατά τη δεκαετία του ’70. Ο Νέσκενς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

«Με την απώλεια του Γιόχαν Νέσκενς, το ολλανδικό και διεθνές ποδόσφαιρο χάνει έναν θρύλο», αναφέρει η ανακοίνωση της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (KNVB), ενώ προσθέτει ότι ο σπουδαίος αυτός ποδοσφαιριστής πέθανε από άγνωστη ασθένεια.

Ο Νέσκενς υπήρξε αναπόσπαστο μέλος της θρυλικής ομάδας του Άγιαξ, που κατέκτησε τρία συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών τη δεκαετία του ’70, με νίκες σε τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό, την Μπάγερν Μονάχου και τη Γιουβέντους. Ήταν επίσης μέρος της εθνικής Ολλανδίας που έφτασε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου (1974 με αντίπαλο τη Γερμανία και 1978 με αντίπαλο την Αργεντινή).

Με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας, ο Νέσκενς πραγματοποίησε 49 εμφανίσεις. Μετά από τον Άγιαξ, ακολούθησε λαμπρή καριέρα στην Μπαρτσελόνα, όπου αγωνίστηκε από το 1974 έως το 1979.

Η ολλανδική ομοσπονδία πρόσθεσε πως ο Νέσκενς, με την εξαιρετική τεχνική του, τα δυναμικά του τάκλιν και τις εμβληματικές του εκτελέσεις πέναλτι, θα παραμείνει για πάντα ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που ανέδειξε το ολλανδικό ποδόσφαιρο.

«Ήταν ένας πολίτης του κόσμου και ένας ευγενικός οικογενειάρχης, που υπερηφανευόταν για τα παιδιά και τα εγγόνια του και μέχρι το τέλος συνέχιζε να μεταδίδει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της KNVB.

Exit mobile version