ΣΥΡΙΖΑ: Πολεμικό κλίμα στην ΠΓ – Αίτημα διαγραφής Κασσελάκη από την Γεροβασίλη – Διαφωνεί ο Πολάκης, αποχώρησε η Τζάκρη

ΣΥΡΙΖΑ: Πολεμικό κλίμα στην ΠΓ - Αίτημα διαγραφής Κασσελάκη από την Γεροβασίλη - Διαφωνεί ο Πολάκης, αποχώρησε η Τζάκρη

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την Όλγα Γεροβασίλη να ζητά την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, μετά τη διαρροή του πόθεν έσχες του και το εξώδικο που απέστειλε στην ΠΓ.

Παράλληλα, η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε την παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου από τη θέση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είχε την ευθύνη να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του Κασσελάκη και να διασφαλίσει ότι η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες θα γινόταν ταυτόχρονα για όλους τους υποψηφίους. Σύμφωνα με την Τζάκρη, η διαρροή έγινε από την πλευρά του κόμματος και η Σβίγκου δεν λειτούργησε ως θεσμός, αλλά ως κομματάρχης.

«Ο Γραμματέας του κόμματος δεν είναι κομματάρχης. Είναι θεσμός» φέρεται να είπε η Θεοδώρα Τζάκρη κατά την τοποθέτησή της στην ΠΓ, αναφέροντας παράλληλα πως «η συντρόφισσα Σβίγγου δεν μπορεί να είναι πλέον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διότι στα χέρια της παραδόθηκε από την Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής αμελλητί στην μορφή εκτυπωμένων αρχείων και όχι ψηφιακών το πόθεν Έσχες του κ. Κασσελάκη».

Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε, επίσης, να ενημερωθεί σε ποια αίθουσα θα γίνει το συνέδριο και ποια ημερομηνία ακριβώς λέγοντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως «αυτό θα ανακοινωθεί στα μέλη σήμερα. Είναι σαφές από την πλευρά Κασσελάκη ότι η οποιαδήποτε ύπαρξη zoom δεν επιτρέπεται αν δεν έχει διασφαλιστεί πρώτα η καρέκλα και για τον τελευταίο σύνεδρο εντός της αίθουσας». Αυτή την ώρα, φέρεται να έχει αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας προσανατολίζονται στην ταυτόχρονη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των υποψηφίων προέδρων στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «πολύ σύντομα», όπως σημειώνεται. Όπως έγινε γνωστό, το ερχόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την τοποθέτηση της, η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ΠΓ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως με την πρόταση Γεροβασίλη συμφωνούν από τους «87» οι Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε αντίθετος στο ζήτημα της διαγραφής Κασσελάκη υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως όσο απαράδεκτη είναι η δημοσιοποίηση ενός μόνο πόθεν έσχες, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η κίνηση με το εξώδικο από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγη ώρα με τις Θεοδώρα Τζάκρη και την Όλγα Γεροβασίλη να κατεβαίνουν στους δημοσιογράφους προκειμένου να τους ενημερώσουν για το τι είχαν υποστηρίξει εντός της ΠΓ.

Η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε πως «η Ράνια Σβίγκου δεν μπορεί να παραμείνει πλέον γραμματέας στο κόμμα μετά τη διαρροή του πόθεν έσχες, γιατί στα χέρια της παραδόθηκε από την πρόεδρο της ΚΕ, Μαρία Κουβέλη σε τυπωμένα αντίγραφα και όχι ηλεκτρονική μορφή και είχε την υποχρέωση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα του κυρίου Κασσελάκη και να τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του κόμματος». Η ίδια πρόσθεσε πως η Ράνια Σβίγκου «δεν λειτούργησε ώς θεσμός αλλά ως κομματάρχης». Η Θεοδώρα Τζάκρη σημείωσε ακόμα πως «είναι άλλο η ταυτόχρονη ανάρτηση των Πόθεν Έσχες όλων των υποψηφίων στο σάιτ του κόμματος και άλλο πράγμα η επιλεκτική διαρροή των προσωπικών δεδομένων του κυρίου Κασσελάκη».

«Εδώ δεν είναι μόνο η δημοσιοποίηση του Πόθεν έσχες, εδώ έχει προβεί η εφημερίδα σε αξιολογικές κρίσεις» πρόσθεσε. Κλείνοντας, η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε ότι η Όλγα Γεροβασίλη «εξακολουθεί να αμφισβητεί ότι ο κύριος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος πρόεδρος».

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι «έχει δίκιο η Θεοδώρα. Έθεσα αρχικά το ερώτημα αν είχε την έγκριση του Στέφανου Κασσελάκη όταν έφερε το φάκελο στην Κεντρική Επιτροπή, με δεδομένο ότι δεν είχε πουθενά τη δική του υπογραφή». Και συνέχισε: «Σήμερα έχουμε ένα εξώδικο το οποίο υπογράφει ως πρόεδρος του κόμματος και πιο μέσα λέει ότι κατέθεσε υποψηφιότητα. Άρα, είναι υποψήφιος». Η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε πως «το εξώδικο απευθύνεται στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής» για αυτό ζήτησα «έκτακτη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής με θέμα πως απαντάμε σε αυτό», προσθέτοντας πως «αν με ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη υπάρχει θέμα διαγραφής». Σε αυτό το πλαίσιο, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «φοβάται την προσφυγή στην βάση, τορπιλίζει το κλίμα, εξωθεί στα άκρα με την πρωτοφανή του κίνηση να απειλεί με προσφυγή στην δικαιοσύνη το ίδιο του το κόμμα».

«Στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν έχει υπάρξει κάτι αντίστοιχο». Η Όλγα Γεροβασίλη κατέληξε λέγοντας πως «με την εκτίμηση μου ότι ο ίδιος θέλει να τορπιλίσει το κλίμα επειδή φοβάται να προσφύγει στη βάση, απορώ γιατί δεν έστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, αλλά σε ΠΓ και ΚΕ» και προκάλεσε τη Θεοδώρα Τζάκρη να απαντήσει πάνω σε αυτό. Εκείνη απάντησε ότι «δεν απαντώ», κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

Exit mobile version