Ζάμπια: Κατολίσθηση σε λατομείο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Ζάμπια: Κατολίσθηση σε λατομείο - Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση που σημειώθηκε σε λατομείο στη νοτιοδυτική Ζάμπια, όπως ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι αρχές της χώρας.

Η κατολίσθηση συνέβη κατά τη διάρκεια εξορυκτικών δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να καταπλακωθούν, σύμφωνα με την Τσάριτι Μουνγκάνγκα, επικεφαλής της αστυνομίας στην Κεντρική Επαρχία της Ζάμπιας.

Έξι ανήλικοι διασώθηκαν, ενώ εννέα πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια. Ένας ακόμη τραυματίας υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε δέκα, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για να καθορίσουν τον ακριβή αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν στο λατομείο κατά τη στιγμή της κατολίσθησης.

Στη Ζάμπια, μια χώρα πλούσια σε μεταλλεύματα, δυστυχήματα αυτού του είδους είναι συχνά σε παράνομα λατομεία και ορυχεία, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Ο πρόεδρος Χακαΐντε Χιτσιλέμα εξέφρασε τη θλίψη του για την τραγωδία, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τις ζωές που χάνονται εξαιτίας των παράνομων εξορυκτικών δραστηριοτήτων.

Exit mobile version