Αλλαγές στο φθηνό “νυχτερινό” ρεύμα – Πότε θα ισχύει

Αλλαγές στο φθηνό “νυχτερινό” ρεύμα - Πότε θα ισχύει

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, προανήγγειλε την αλλαγή από το υπάρχον σύστημα νυχτερινού ρεύματος σε ένα νέο διζωνικό τιμολόγιο, το οποίο θα ισχύει κατά τις μεσημεριανές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε πως το νυχτερινό τιμολόγιο δεν ανταποκρίνεται πλέον στις συνθήκες της αγοράς, καθώς το βράδυ το ρεύμα έχει καταστεί ακριβότερο.

Αντίθετα, κατά τις μεσημεριανές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, κυρίως λόγω της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το κόστος του ρεύματος είναι πλέον χαμηλότερο. Δεδομένου ότι οι αναλογικοί μετρητές μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία δύο ζωνών, η εφαρμογή αυτού του συστήματος θα συμβάλει στη μείωση του κόστους για τους καταναλωτές.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως το νέο σύστημα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους, εξηγώντας ότι, παλαιότερα, η ΔΕΗ προσέφερε το νυχτερινό τιμολόγιο λόγω μειωμένης ζήτησης τις βραδινές ώρες. Ωστόσο, πλέον, οι ώρες αυτές έχουν γίνει οι ακριβότερες. Η νέα ρύθμιση θα επιτρέψει τη μεταφορά της ζήτησης στις οικονομικότερες ώρες, δηλαδή τα μεσημέρια και τα Σαββατοκύριακα, δίνοντας τη δυνατότητα στους παρόχους να μειώσουν τα τιμολόγια τους.

Exit mobile version