ΑΠΘ: Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την πτώση ασανσέρ στη Γ’ Φοιτητική Εστία

ΑΠΘ: Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την πτώση ασανσέρ στη Γ’ Φοιτητική Εστία

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα σχετικά με την πτώση ασανσέρ στη Γ’ Φοιτητική Εστία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Στυλιανή Γιαϊλόγλου, ανέθεσε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αθανασία Υφαντή, να ξεκινήσει ποινική έρευνα για το περιστατικό, ώστε να εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης από αμέλεια ή της παραβίασης κανόνων οικοδομικής από αμέλεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα αναλάβει να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η πτώση του ασανσέρ, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου της τελευταίας συντήρησης του ανελκυστήρα και της χρήσης τυχόν μη ασφαλών υλικών. Επιπλέον, ζητήθηκε να γίνει έλεγχος σε όλους τους ανελκυστήρες των Φοιτητικών Εστιών του ΑΠΘ για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις πλημμελούς συντήρησης.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, χωρίς να υπάρχει κάποιος φοιτητής στο ασανσέρ. Αν και η Πυροσβεστική κλήθηκε στο σημείο, δεν χρειάστηκε να επέμβει. Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης έχει επίσης ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν.

Exit mobile version