ΗΠΑ: Σαρωτικός πέρασε ο τυφώνας Μίλτον από την Φλόριντα – Έπεσε στην κατηγορία 2 – Πληροφορίες για νεκρούς στην κομητεία Σεντ Λούσι

Ο τυφώνας Μίλτον συνεχίζει να πλήττει τη Φλόριντα, αφήνοντας πίσω του εκτεταμένες καταστροφές. Αν και το μέγεθός του υποβαθμίστηκε λίγο πριν φτάσει στις ακτές, κατεβαίνοντας στο νούμερο δύο της κλίμακας έντασης τυφώνων, η ένταση των ανέμων και οι καταιγίδες παραμένουν ισχυρές. Από τις 3 το πρωί της Πέμπτης, οι πρώτες περιοχές της Φλόριντα άρχισαν να δέχονται τα ισχυρά χτυπήματα του τυφώνα, με πολλές προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Εκατομμύρια σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ πριν ακόμα ο Μίλτον φτάσει στις ακτές, είχαν ήδη καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 100 σπίτια. Στην κομητεία Σεντ Λούσι, ο σερίφης Κιθ Πίρσον επιβεβαίωσε πολλούς θανάτους μετά από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή, αν και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος. Το Spanish Lakes Country Club έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και οι τοπικές αρχές συνεργάζονται με την Εθνική Φρουρά και άλλες υπηρεσίες για την έρευνα και τη διάσωση.

Οι πλημμύρες αποτελούν πλέον σοβαρό κίνδυνο σε πολλές περιοχές της Φλόριντα, με τη βροχή να συνεχίζεται ακατάπαυστα. Πολλές περιοχές έχουν ήδη καλυφθεί από μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ στην κομητεία Μάρτιν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και ζημιές σε δεκάδες σπίτια, με τις τοπικές αρχές να σημειώνουν ότι, προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Exit mobile version