Νέο πλήγμα του ισραηλινού στρατού στην Γάζα – 18 νεκροί

Νέο πλήγμα του ισραηλινού στρατού στην Γάζα - 18 νεκροί

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την από ισραηλινά πλήγματα την νύχτα της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς. Οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού συνεχίζονται στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στο βόρειο μέρος του θύλακα, καθώς το Ισραήλ προσπαθεί να εμποδίσει μαχητές της Χαμάς να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις και να αποτρέψει την ανασύνταξή τους.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) έχει εκδώσει επανειλημμένες εντολές εκκένωσης για περιοχές όπως η Τζαμπάλια, όμως Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και ο ΟΗΕ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ασφαλείς περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Παλαιστίνης ανέφερε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς σε διάφορες περιοχές της βόρειας Γάζας, ωστόσο η πρόσβαση είναι αδύνατη λόγω των συνεχών βομβαρδισμών.

Σε ένα από τα ισραηλινά πλήγματα, εννέα μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε στη Σουτζάια, προάστιο της πόλης της Γάζας, όπως δήλωσαν οι γιατροί.

Ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της UNRWA, δήλωσε ότι τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στην περιοχή. Οι συνεχείς εκκενώσεις των ισραηλινών αρχών έχουν αναγκάσει πολλούς να μετακινούνται επανειλημμένα, κυρίως από τον καταυλισμό Τζαμπάλια, με πολλούς να αρνούνται να φύγουν, γνωρίζοντας ότι κανένα σημείο στη Γάζα δεν είναι ασφαλές.

Ο Λαζαρινί τόνισε επίσης ότι η UNRWA αναγκάστηκε να κλείσει κάποια καταφύγια και να αναστείλει ορισμένες υπηρεσίες της για πρώτη φορά από την έναρξη της σύγκρουσης, ενώ σημείωσε ότι τα βασικά αγαθά είναι πλέον ελάχιστα και η πείνα εξαπλώνεται και πάλι στο βόρειο μέρος της Γάζας.

Επιπλέον, η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ απειλεί την έναρξη της δεύτερης φάσης του εμβολιασμού των παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας.

Exit mobile version