Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Στα δυτικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν τοπικά από τις προμεσημβρινές ώρες, με πιθανότητα για βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα γίνονται πιο πυκνές.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο οι ριπές θα φτάνουν τοπικά και τα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή και θα κυμανθεί σε επίπεδα 4 με 6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 27-29 βαθμούς, στα δυτικά τους 29-30, ενώ στα κεντρικά και νότια θα φτάσει μέχρι τους 32 βαθμούς. Στα νησιά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 29 βαθμών, ενώ στην Κρήτη τοπικά θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, κυρίως από το μεσημέρι. Άνεμοι: Νότιοι 3-4 μποφόρ, τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, με το εσωτερικό της Ηπείρου 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, τοπικά πιο πυκνές, κυρίως στις Κυκλάδες. Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ, στις Κυκλάδες έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην Κρήτη έως 30-32 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πυκνότερες. Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά δυτικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν τοπικά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, τοπικά πυκνότερες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version