Συνέντευξη Κασσελάκη στον ΑΝΤ1: «Δεν πρόκειται να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ – Το Συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του κόμματος»

Συνέντευξη Κασσελάκη στον ΑΝΤ1: «Δεν πρόκειται να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ – Το Συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος του κόμματος»

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε ότι το Συνέδριο θα κρίνει αν παραμένει πρόεδρος του κόμματος. Αναφερόμενος στην αμφισβήτηση της υποψηφιότητάς του, υπογράμμισε πως «υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο» και ότι οι εκλογές προέδρου θα πραγματοποιηθούν ανεξαρτήτως συνθηκών. Πρόσθεσε πως το Συνέδριο, ως ανώτατο όργανο, θα έπρεπε να εκφραστεί σχετικά με την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι παραμένει πρόεδρος de facto και de jure.

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι αν επιθυμεί να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή, θα ήταν πιο έντιμο να συμμετέχει στις εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, και χαρακτήρισε ως λάθος τη μη προσφυγή σε κάλπες τον Φεβρουάριο. Επίσης, έκανε λόγο για αντικαταστατικές ενέργειες στο κόμμα, αναφέροντας ότι το προσωπικό του e-mail κλειδώθηκε χωρίς προειδοποίηση, κάτι που, όπως είπε, δείχνει διαφορετική αντίληψη για τη διαχείριση του κόμματος.

Ο Κασσελάκης δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο αποκλεισμού του από τις εσωκομματικές εκλογές και πιθανή αναβολή των διαδικασιών, την οποία δεν προτίθεται να επιτρέψει. Επίσης, αναγνώρισε πως η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να αποκλείσει την υποψηφιότητά του, αλλά τόνισε ότι το Συνέδριο έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει μια τέτοια απόφαση.

Για τη φράση περί «κουκουλοφόρων», διευκρίνισε πως δεν αναφέρθηκε σε κουκουλοφόρους, αλλά είπε πως «κάποιοι φόρεσαν κουκούλες» στη μυστική ψηφοφορία, αναφερόμενος σε ψήφους που δόθηκαν τηλεφωνικά.

Όσον αφορά τις ενέργειες του, τόνισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε να ιδρύσει νέο κόμμα, ενώ σχολίασε ότι οι διαφωνίες των αντιπάλων του δεν είναι ιδεολογικές, αλλά βασίζονται σε προσωπικές εμμονές. Για την προβολή της προσωπικής του ζωής, ανέφερε πως έχει το δικαίωμα να περνάει όμορφες στιγμές με τους φίλους του, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται. Τέλος, σημείωσε ότι οποιαδήποτε συνεργασία εντός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να νομιμοποιείται από τη βάση του κόμματος.

Exit mobile version