Θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδος – Νίκησε 2-1 μέσα στο Γουέμπλεϊ την Αγγλία

Θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδος - Νίκησε 2-1 μέσα στο Γουέμπλεϊ την Αγγλία

Με γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη στο 94ο λεπτό, η ελληνική ομάδα επικράτησε 2-1 επί της Αγγλίας, παραμένοντας αήττητη και στην κορυφή του ομίλου μετά από τρεις αγωνιστικές. Η “γαλανόλευκη” του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με αποφασιστικότητα και πάθος, κατάφερε να εντυπωσιάσει, κάνοντας τους Έλληνες περήφανους.

Η Αγγλία ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και μόλις στο τρίτο λεπτό είχε ευκαιρία με τον Μπέλιγχαμ, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε. Η Ελλάδα αντέδρασε άμεσα με μια απειλή από τον Παυλίδη, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 10ο λεπτό, ο Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Πίκφορντ, αλλά ο Κόλγουιλ έσωσε την Αγγλία, διώχνοντας την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Ο αγώνας συνέχισε με έντονο ρυθμό, και στο 22′ ο Φόντεν αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο. Η Αγγλία απείλησε ξανά στο 30′ με κεφαλιά του Γκόρντον, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα δεν άργησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 49ο λεπτό, ο Παυλίδης απέφυγε τέσσερις Άγγλους και με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ, αφιερώνοντας το γκολ στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ. Λίγο αργότερα, η Ελλάδα πλησίασε στο 2-0, αλλά ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά. Η Αγγλία πίεσε στη συνέχεια και στο 84′ ακυρώθηκε γκολ του Παυλίδη λόγω οριακού οφσάιντ. Η Αγγλία ισοφάρισε στο 88′ με δυνατό σουτ του Μπέλιγχαμ έξω από την περιοχή.

Ωστόσο, στο 94ο λεπτό, ο Παυλίδης με άλλη μία εντυπωσιακή ενέργεια σφράγισε τη νίκη για την Ελλάδα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Λι Κάρσλεϊ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Πάλμερ, Φόντεν (72′ Σολάνκε), Μπέλιγχαμ, Σάκα (52′ Μαντουέκε), Γκόρντον (60′ Γουότκινς)

ΕΛΛΑΔΑ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Ρότα, Σιώπης (66′ Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74′ Μάνταλος), Μπακασέτας, Τζόλης, Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης

Exit mobile version