Κύκλωμα διαφθοράς στη Κέρκυρα: Συνελήφθησαν 4 εφοριακοί και ένας λογιστής

Κύκλωμα διαφθοράς στη Κέρκυρα: Συνελήφθησαν 4 εφοριακοί και ένας λογιστής

Δικογραφία σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κέρκυρα για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης. Στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε εφοριακοί και ένας λογιστής, που φέρεται να λειτουργούσε ως μεσάζων, κατηγορούμενοι για διαφθορά και δωροδοκίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν ένας υποδιευθυντής, δύο ελεγκτές και έναν υπάλληλος της ΔΟΥ Κέρκυρας, καθώς και ο λογιστής που εντόπιζε πιθανά θύματα. Οι δράστες εκβίαζαν επιχειρηματίες και ιδιώτες, αποσπώντας τους χρήματα είτε για την επίσπευση επιστροφών φόρου είτε για την αποφυγή ελέγχων στις επιχειρήσεις τους.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό παρακολούθηση και η έρευνα σε βάρος τους ξεκίνησε εδώ και τέσσερις μήνες, μετά από πληροφορία που έλαβε η ΑΑΔΕ. Η συνεργασία με το Εσωτερικών Υποθέσεων κρίθηκε απαραίτητη για την αντιμετώπιση της υπόθεσης.

Παράλληλα, διενεργούνται έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων για τη συλλογή στοιχείων, ενώ οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Κέρκυρας. Αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από το Εσωτερικών Υποθέσεων με την ολοκλήρωση των ερευνών.

Exit mobile version