Κολοράντο: Απεγκλωβίστηκαν σώοι 12 εγκλωβισμένοι σε τουριστικό ορυχείο χρυσού

Κολοράντο: Απεγκλωβίστηκαν σώοι 12 εγκλωβισμένοι σε τουριστικό ορυχείο χρυσού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάσωση των 12 ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε τουριστικό ορυχείο χρυσού στο Κολοράντο. Ο κυβερνήτης του Κολοράντο, Τζάρεντ Πόλις, ανακοίνωσε τα ξημερώματα ότι διασώθηκαν όλοι οι τουρίστες και ο ξεναγός που είχαν παγιδευτεί στο παλιό χρυσωρυχείο.

Το ορυχείο, το οποίο χρονολογείται από το 1890 και βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα από την πόλη Κολοράντο Σπρινγκς, λειτουργεί ως αξιοθέατο, προσφέροντας ξεναγήσεις στις υπόγειες στοές και ενημέρωση για την ιστορία του.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο ανελκυστήρας στο χρυσωρυχείο Mollie Kathleen, κοντά στην πόλη Cripple Creek, υπέστη μηχανική βλάβη σε βάθος 152 μέτρων. Ο σερίφης της κομητείας Teller, Jason Mikesell, δήλωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Συνολικά, 12 άτομα εγκλωβίστηκαν στον πυθμένα του ορυχείου, περίπου 305 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, αλλά ήταν ασφαλή και σε επικοινωνία με τις αρχές. Οι διασώστες κατέβαλαν πολύωρες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του ανελκυστήρα, και τελικά όλοι οι εγκλωβισμένοι απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία και είναι καλά στην υγεία τους.

Exit mobile version