Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Για σήμερα, Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, προβλέπεται γενικά αραιή συννεφιά, η οποία κατά διαστήματα θα πυκνώνει σε τοπικά σημεία. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη από τα συνηθισμένα για την εποχή, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές στο Αιγαίο, καθώς και στα βόρεια, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές, με ενδεχόμενο εμφάνισης σποραδικών καταιγίδων, θα σημειωθούν κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 25 βαθμούς. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα φτάσει από 15 έως 27 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 13 έως 26 βαθμούς. Στην υπόλοιπη Στερεά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Πελοπόννησο από 15 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 21, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 26, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 17 έως 27, ενώ στην Κρήτη από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα γίνουν βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα είναι επίσης μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ, και θα γίνουν βόρειοι αργότερα το απόγευμα. Στο Νότιο Αιγαίο, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ, όμως το βράδυ θα γίνουν βόρειοι με παρόμοια ένταση. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και θα ενισχυθούν το μεσημέρι στα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ η ατμόσφαιρα θα περιέχει αυξημένη συγκέντρωση σκόνης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρξουν επίσης αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά του νομού θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι περιορισμένη τοπικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version