Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει συμπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ανέλαβε τη θέση του συμπροέδρου στην Ομάδα Εργασίας για τον Διαθρησκευτικό Διάλογο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Συμπρόεδρος μαζί του θα είναι η αντιπρόεδρος του ΕΛΚ από την Κροατία, Ζελζάνα Ζόβκο.

Η Ομάδα Εργασίας έχει ως κύριο στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών, με βασική προτεραιότητα την καταπολέμηση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και την επίτευξη αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ των θρησκειών και των εθνών.

Κατά την προηγούμενη πενταετία, η Ομάδα Εργασίας είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με θρησκευτικούς ηγέτες, όπως τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πάπα, καθώς και εκπροσώπους διαφόρων θρησκειών, με σκοπό την προώθηση της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συμφιλίωσης σε περιόδους κρίσεων.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως η Ομάδα Εργασίας δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειές της, επισημαίνοντας ότι η θρησκεία πρέπει να λειτουργεί ενωτικά και όχι διχαστικά.

Exit mobile version