Boeing: Απολύει το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Boeing: Απολύει το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Boeing ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπή 17.000 θέσεων εργασίας, που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς και καθυστέρηση κατά ένα έτος των πρώτων παραδόσεων του αεροσκάφους 777Χ. Αυτή η κίνηση έρχεται καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει απώλειες ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους, απόρροια της συνεχιζόμενης απεργίας 33.000 εργαζομένων στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, η οποία έχει διαρκέσει ήδη ένα μήνα και έχει επηρεάσει την παραγωγή των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, 767 και 777.

Ο Κέλι Όρτμπεργκ, εκτελεστικός διευθυντής της Boeing, δήλωσε σε μήνυμα προς τους εργαζομένους ότι η μείωση προσωπικού είναι αναγκαία για να προσαρμοστεί η εταιρεία στη νέα οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει. Όπως ανέφερε: «Αλλάζουμε τα επίπεδα του προσωπικού μας για να προσαρμοστούμε στην οικονομική μας πραγματικότητα, αλλά και για να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στις προτεραιότητές μας. Στους επόμενους μήνες, προγραμματίζουμε να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό μας κατά περίπου 10%, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της διοίκησης, διευθυντών και άλλων εργαζομένων».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση για τις περικοπές, η μετοχή της Boeing παρουσίασε πτώση 1,1%. Αυτή η απόφαση αποτελεί μια σημαντική κίνηση από τον Όρτμπεργκ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Αύγουστο και στοχεύει στην επανεκκίνηση των σχέσεων της Boeing με τους εργαζομένους και την ένωσή τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τομέα άμυνας και δύο προγράμματα επιβατικών αεροσκαφών. Επιπλέον, στις 20 Σεπτεμβρίου η Boeing απέλυσε τον Τεντ Κόλμπερτ, υπεύθυνο για τον προβληματικό τομέα διαστήματος και άμυνας.

Η επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Boeing αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου, ενώ η εταιρεία προβλέπει πλέον έσοδα 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με απώλεια ανά μετοχή 9,97 δολάρια και θετική οικονομική ρευστότητα 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καλύτερη από την αναμενόμενη.

Exit mobile version