Μεγάλη μοτοπορεία διανομέων στην Αθήνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές

Μεγάλη μοτοπορεία διανομέων στην Αθήνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές

Μεγάλη μοτοπορεία των διανομέων από τις ψηφιακές πλατφόρμες «Wolt» και «efood» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Τουρισμού και Επισιτισμού και του Σωματείου της efood.

Οι διανομείς διεκδικούν βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, αύξηση των αποδοχών τους και τη χορήγηση κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας. Κατά τη διάρκεια της μοτοπορείας, οι διανομείς έκαναν στάση έξω από το Καλλιμάρμαρο, όπου διεξαγόταν η συναυλία μνήμης για τα Τέμπη.

Ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ξεχνάμε αυτό το έγκλημα. Συνεχίζουμε να ζούμε σε μια αδιάκοπη Κοιλάδα των Τεμπών, δουλεύοντας κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς τα αναγκαία μέτρα Υγείας και Ασφάλειας, χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας».

Οι διανομείς σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας στην πανελλαδική 24ωρη απεργία του κλάδου στις 23 Οκτωβρίου, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού και του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδόχων Ν. Αττικής. Παράλληλα, θα λάβουν μέρος στην πανεργατική απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Νοεμβρίου.

Exit mobile version