ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η κάλπη που βγάζει πρόεδρο

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η κάλπη που βγάζει πρόεδρο

Το δίλημμα ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα είναι αυτό που απασχολεί τους φίλους του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καθώς καλούνται σήμερα να επιλέξουν τον νέο τους πρόεδρο στις εσωκομματικές εκλογές.

Στον πρώτο γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 89.288 ψήφους, ποσοστό 29,64%, ενώ ο Χάρης Δούκας έλαβε 64.490 ψήφους, με ποσοστό 21,41%. Τώρα, στον δεύτερο γύρο, ο απερχόμενος πρόεδρος, Ανδρουλάκης, προσπαθεί να διατηρήσει το προβάδισμά του, ενώ ο Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, επιδιώκει να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σημειώνεται ότι δεν διεξήχθη debate μεταξύ των δύο μονομάχων κατά το μεσοδιάστημα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη. Οι κάλπες του σημερινού δεύτερου γύρου θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα και εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει γνωστό σχετικά νωρίς, ακόμα και μέχρι τις 10–11 το βράδυ, ανάλογα με τυχόν παράταση της διαδικασίας.

Μετά την εκλογή του νέου προέδρου, το ΠΑΣΟΚ θα περάσει στη φάση της αναδιάταξης και της εξωστρέφειας, με στόχο να επανεδραιωθεί στον χώρο της προοδευτικής αντιπολίτευσης και να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ο νέος πρόεδρος θα έχει τη δύσκολη αποστολή να υπηρετήσει αυτόν τον στόχο, ακολουθώντας, ωστόσο, το δικό του στρατηγικό σχέδιο, όπως το έχει διατυπώσει κατά την προεκλογική περίοδο.

Exit mobile version