ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή πρόταση να αποκλειστεί ο Στέφανος Κασσελάκης από τις προεδρικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή πρόταση να αποκλειστεί ο Στέφανος Κασσελάκης από τις προεδρικές εκλογές

Με ευρύτατη πλειοψηφία, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις προεδρικές εκλογές του κόμματος. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το όνομά του δεν θα περιλαμβάνεται στις υποψηφιότητες, η προθεσμία για τις οποίες λήγει στις 24 Οκτωβρίου. Ωστόσο, παραμένει ερώτημα εάν το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Νοεμβρίου θα μπορούσε να ανατρέψει αυτή την απόφαση και να προτείνει ξανά τον Κασσελάκη, όπως υποστηρίζουν οι υποστηρικτές του.

Η πρόταση για διαγραφή του Κασσελάκη από το κόμμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που συνδέονται με τον Παύλο Πολάκη επέλεξαν να απόσχουν από την ψηφοφορία.

Δηλώσεις Φάμελλου: Υπεράσπιση των αποφάσεων των οργάνων

Ο Σωκράτης Φάμελλος, υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε την απόφαση «σημαντική» καθώς διασφαλίζει τη δημοκρατική λειτουργία και τη μελλοντική πορεία του κόμματος. Στη δήλωσή του, σημείωσε πως η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ήταν δύσκολη, διότι υπήρξε προσπάθεια να υπονομευθεί η δυνατότητα σύγκλησης. Επιπλέον, τόνισε πως το κόμμα επικύρωσε τον οδικό χάρτη που είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς και τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων, τα οποία είχαν αποφασιστεί τον Νοέμβριο του 2023. «Δεν μπορούν να γίνουν δεκτές συμπεριφορές που αμφισβητούν τις αποφάσεις των οργάνων», ανέφερε ο κ. Φάμελλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη υπεράσπισης των κανόνων δημοκρατικής λειτουργίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η απόφαση συνιστά αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Φάμελλος δήλωσε πως δεν υπήρχε πρόθεση αποκλεισμού, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του δεν μπορούν να απολογούνται για συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Αντίδραση Σπίρτζη: «Η απόφαση έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος»

Ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας ότι η απόφαση έσωσε την αξιοπρέπεια του κόμματος. Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανακτά την συντροφικότητα και προχωρά μπροστά, επισημαίνοντας πως είναι καιρός για ένα βαρύ πολιτικό συνέδριο που θα προωθήσει τη δημιουργία ενός κυβερνητικού πόλου.

Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε αρνητικά. Όσον αφορά τη δυνατότητα του Συνεδρίου να αναιρέσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς οι υποψηφιότητες κλείνουν στις 24 Οκτωβρίου.

Exit mobile version