Nations League: Εκπληκτική η Εθνική Ελλάδος – Νίκησε την Ιρλανδία με 2-0 και έκανε το 4Χ4

Nations League: Εκπληκτική η Εθνική Ελλάδος - Νίκησε την Ιρλανδία με 2-0 και έκανε το 4Χ4

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε της Ιρλανδίας με σκορ 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία στο Nations League, με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η νίκη αυτή έρχεται μετά τη μεγάλη επικράτηση στο Λονδίνο επί της Αγγλίας, ενισχύοντας την ψυχολογία της ομάδας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε την ομάδα με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο ως κεντρικά αμυντικά δίδυμα, ενώ Ρότα και Γιαννούλης ήταν στα άκρα. Στον άξονα, οι Σιώπης και Κουρμπέλης έπαιξαν ως αμυντικά χαφ, με τον Μπακασέτα μπροστά τους, τον Μασούρα δεξιά, τον Τζόλη αριστερά και τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης, σε σχηματισμό 4-3-3. Η Ελλάδα μπήκε δυνατά, προσπαθώντας να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα της Ιρλανδίας από τα πρώτα λεπτά.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα ήρθε στο 11’, όταν ο Παυλίδης από δεξιά έκανε το σουτ και ο Μασούρας βρέθηκε στην περιοχή, αλλά ο Ιρλανδός τερματοφύλακας Κέλεχερ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 19’, ο Μπακασέτας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κέλεχερ ξανά κατάφερε να απομακρύνει, όπως και στο 29’, όταν απέκρουσε το σουτ του Γιαννούλη. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με την Ελλάδα να έχει δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες.

Στην επανάληψη, η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη και μόλις στο 47’ άνοιξε το σκορ με τον Μπακασέτα, όταν το σουτ του κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε στα δίχτυα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να κυριαρχεί, ενώ στο 69’ ο Βλαχοδήμος έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κεφαλιά του Τέιλορ, κρατώντας το προβάδισμα.

Στο 86’, οι Ιρλανδοί είχαν μια καλή ευκαιρία από κόρνερ, αλλά οι αμυντικοί της Ελλάδας και ο Βλαχοδήμος αποσόβησαν τον κίνδυνο. Στο φινάλε, ο Πέτρος Μάνταλος έκλεψε την μπάλα από τον Κέλεχερ και σκόραρε στην κενή εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Ρότα, Κουρμπέλης, Σιώπης, Μασούρας (65′ Πέλκας), Τζόλης, Μπακασέτας (72′ Ζαφείρης), Παυλίδης

Ιρλανδία (Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Σκέιλς, Κόλινς, Μπρέιντι, Ο’Σέι (82′ Μακ-Ατίρ), Νάιτ (73′ Μολούμπι), Κιούλεν, Ζμόντιτς (73′ Τζόνστον), Πάροτ, Ογκμπένε (57′ Εμποσέλε), Φέργκιουσον (57′ Τέιλορ)

Exit mobile version