Νίκος Δένδιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Το αξίωμα δεν είναι στις προθέσεις μου»

Νίκος Δένδιας για την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Το αξίωμα δεν είναι στις προθέσεις μου»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ξεκαθάρισε ότι το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι στα σχέδιά του, κλείνοντας έτσι τα σενάρια που αφορούσαν το όνομά του για την προεδρία. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Απέχω από αυτήν τη συζήτηση, η οποία εκτός των άλλων είναι και άκαιρη. Η χώρα έχει Πρόεδρο, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει και ο πρωθυπουργός».

Ο υπουργός τόνισε ότι το πρόσωπο που θα αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει ευρύτερη κοινωνική και πολιτική αποδοχή. Σε σχέση με το δικό του ρόλο, υπογράμμισε: «Σε ό,τι με αφορά, αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις μου. Πιστεύω πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής αποδοχής».

Όσον αφορά στη σχέση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας σχολίασε: «Η σχέση μας είναι αυτή που έχει ένας πρωθυπουργός με έναν υπουργό της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης με επέλεξε».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επίσης προανήγγειλε αλλαγή στη φιλοσοφία των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας, καθώς και ενίσχυση των νησιών με σύγχρονα και ισχυρά πυραυλικά συστήματα.

Exit mobile version