ΣΥΡΙΖΑ: «Κορυφώθηκε το πραξικόπημα – η μάχη θα δοθεί στο συνέδριο», λέει η πλευρά Κασσελάκη μετά τον αποκλεισμό του από την ΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: «Κορυφώθηκε το πραξικόπημα - η μάχη θα δοθεί στο συνέδριο», λέει η πλευρά Κασσελάκη μετά τον αποκλεισμό του από την ΚΕ

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη δηλώνει ότι παραμένει σε «θέση μάχης» μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος. «Κορυφώθηκε το πραξικόπημα», σχολιάζουν οι συνεργάτες του Κασσελάκη, παραπέμποντας στο επερχόμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «εκεί θα δοθεί η μάχη».

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής σημαίνει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία της 24ης Οκτωβρίου, όμως το ζήτημα παραμένει αν το Συνέδριο του Νοεμβρίου θα μπορούσε να αλλάξει την απόφαση.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι ο Κασσελάκης «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος μετά τη σημερινή απόφαση», διευκρινίζοντας ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει πριν από το Συνέδριο, στις 24 Οκτωβρίου.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που οδήγησε στον αποκλεισμό του Κασσελάκη, ξεκίνησε με καθυστέρηση 2,5 ωρών λόγω έλλειψης απαρτίας, ενώ χρειάστηκαν συνολικά 4,5 ώρες για να ληφθεί η απόφαση.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το περιβάλλον του Κασσελάκη εξέφρασε δυσαρέσκεια, υπογραμμίζοντας ότι «η μάχη θα δοθεί στο συνέδριο». Σύμφωνα με τους ίδιους, το 47% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής αποφάσισε τον αποκλεισμό του. Ο Κασσελάκης σχεδιάζει να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να συναντήσει από κοντά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Exit mobile version