Νετανιάχου: Τα αντίποινα στο Ιράν θα γίνουν σύμφωνα με τα ισραηλινά συμφέροντα

Νετανιάχου: Τα αντίποινα στο Ιράν θα γίνουν σύμφωνα με τα ισραηλινά συμφέροντα

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι τα αντίποινα προς το Ιράν για την πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου θα καθοριστούν με βάση τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Η δήλωση αυτή θεωρείται απάντηση στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, η οποία ανέφερε ότι ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, πως το Ισραήλ σχεδιάζει να στοχεύσει στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν, αποφεύγοντας επιθέσεις σε πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται η Washington Post, ο Νετανιάχου φέρεται να συμφώνησε ο σχεδιασμός των αντιποίνων να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου. Μια πιθανή επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών του πετρελαίου, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, λόγω της δυσαρέσκειας των ψηφοφόρων για την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού αναφέρεται: «Ακούμε τις σκέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις μας βάσει των αναγκών στην εθνική ασφάλεια του Ισραήλ».

Exit mobile version