ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την επεισοδιακή ΚΕ, η ομάδα Κασσελάκη δίνει ραντεβού στο Συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την επεισοδιακή ΚΕ, η ομάδα Κασσελάκη δίνει ραντεβού στο Συνέδριο

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, όπου αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο και στο οποίο η πλευρά Κασσελάκη σκόπευε να απαντήσει θεσμικά στο «μπλόκο», ενδέχεται να αναβληθεί επ’ αόριστον. Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να στερήσει από τον Στέφανο Κασσελάκη τη δυνατότητα να απαντήσει μέσα από θεσμικές διαδικασίες.

Η εκλογή των συνέδρων έχει προγραμματιστεί για τις 2-3 Νοεμβρίου, ενώ το έκτακτο συνέδριο αναμένεται να διεξαχθεί στις 8-10 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η απόφαση αποκλεισμού της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία ότι ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Συνολικά 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ήταν παρόντα, και η πολιτική απόφαση για τον αποκλεισμό ψηφίστηκε ομόφωνα. Στη συνέχεια, έγινε ψηφοφορία για την τροπολογία που πρότεινε ο Γιάννης Μουζάλας, η οποία περιλάμβανε ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη και αφορούσε την απόρριψη της υποψηφιότητάς του. Η τροπολογία εγκρίθηκε με πλειοψηφία, με ανεπίσημες πληροφορίες να αναφέρουν 138 ψήφους υπέρ και 12 διαφωνίες σχετικά με την ονομαστική αναφορά.

Μετά την απόφαση αυτή, ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε μέσω ανάρτησης στο Χ (πρώην Twitter), δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του με κόκκινο περίγραμμα, στην οποία αναγραφόταν: «Είμαι εδώ» και «Η φωνή μας είναι το Συνέδριο».

Exit mobile version