Βουλή: Κόντρα του Κωστή Χατζηδάκη με τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο για τα «κόκκινα» δάνεια

Βουλή: Κόντρα του Κωστή Χατζηδάκη με τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο για τα «κόκκινα» δάνεια

Αντιπαράθεση προέκυψε μεταξύ των «γαλάζιων» βουλευτών Κωστή Χατζηδάκη και Γιώργου Βλάχου κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικού ελέγχου. Αφορμή αποτέλεσε η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια». Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γιώργος Βλάχος ήταν ανάμεσα στους «11» βουλευτές που είχαν καταθέσει αντίστοιχη ερώτηση στο παρελθόν, χωρίς να μείνει ικανοποιημένος από την απάντηση που έλαβε, και έτσι επανήλθε με νέα επίκαιρη ερώτηση.

Ο Γιώργος Βλάχος ξεκίνησε λέγοντας: «Απέφυγα να μιλήσω στα ΜΜΕ μετά την κατάθεση της ερώτησής μου, καθώς ήθελα πρώτα να σας ακούσω. Αντιθέτως, εσείς απαντήσατε με δελτίο τύπου προς τους δημοσιογράφους, και εμείς ενημερωθήκαμε αργότερα». Αυτή η δήλωση υπογράμμισε το χάσμα που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ των δύο, καθώς ο Βλάχος συμπλήρωσε: «Αυτό δεν σας τιμά. Αν η αναφορά σας στην ψήφο μας είναι υπαινιγμός για μεγαλύτερη προσοχή, το δέχομαι και θα είμαι πιο προσεκτικός». Κλείνοντας, ανέφερε ότι «δώσαμε στα funds τόσο τον έλεγχο όσο και την εξουσία. Δεν ζητάμε να χαριστούν σπίτια, αλλά να απαλλαχθούμε από την αδικία και την υπερβολή».

Απαντώντας, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως «κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν είναι πιο ευαίσθητος κοινωνικά από τους υπόλοιπους», επισημαίνοντας πως «μέτρα που προτείνονται αλόγιστα στο τέλος πλήττουν όχι τις τράπεζες, αλλά τους καταθέτες και τους φορολογούμενους». Πρόσθεσε πως πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα έχουν ήδη υλοποιηθεί και άλλα θα οδηγούσαν πίσω στον νόμο Κατσέλη, κάτι που θα έβλαπτε τους δανειολήπτες.

Ο Γιώργος Βλάχος στη δευτερολογία του ζήτησε να μη γίνεται επίκληση του τι ψηφίστηκε, αλλά του τι υποσχέθηκε ο ίδιος ο υπουργός κατά την παρουσίαση του νόμου. «Προβάλλετε έναν ιδανικό κόσμο. Ξέρετε ότι οι δανειολήπτες δεν μπορούν να βρουν απαντήσεις, ότι τα τηλέφωνα δεν απαντώνται», είπε, συμπληρώνοντας: «Ζητώ να δούμε ξανά τα μέτρα και να τα βελτιώσουμε όπου χρειάζεται». Τέλος, τόνισε πως «ούτε εγώ, ούτε κανένας συνάδελφος θα ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά μεταφέρουμε τις ανησυχίες των συμπολιτών μας».

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανταπάντησε, λέγοντας: «Δεν χρωστάω σε κανέναν. Ούτε σε τράπεζα, ούτε σε fund. Λαϊκιστής δεν πρόκειται να γίνω. Για να γίνω ευχάριστος σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή δεν πρόκειται να φύγω από μερικές βασικές αρχές που είναι η αρχή της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας» υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας πως «είμαι βέβαιος ότι και οι δυο έχουμε την ίδια ανησυχία. Είμαι πάντα στη διάθεση σας στο πλαίσιο των αρχών και των κατευθύνσεων της ΝΔ».

Exit mobile version