Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – H τιμή εκκίνησης

Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – H τιμή εκκίνησης

Από σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο, με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται γύρω στα 1,11 ευρώ/λίτρο, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα. Η κ. Ζάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι η τιμή αυτή αφορά κυρίως τις αστικές περιοχές και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες γεωπολιτικές αναταράξεις, δεδομένης της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.

«Ούτε την τελευταία στιγμή δεν θα γνωρίζουμε ακριβώς την τιμή, αλλά εκτιμάται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 1,10 και 1,20 ευρώ ανά λίτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ζάγκα σημείωσε επίσης ότι οι αλλαγές στην τιμή καυσίμων προέρχονται από τα διυλιστήρια, τονίζοντας ότι η αμόλυβδη βενζίνη στις αστικές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης κυμαίνεται μεταξύ 1,75 και 1,80 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο ξεκίνησε από 1,38 ευρώ ανά λίτρο.

Η κ. Ζάγκα επισήμανε επίσης το ανησυχητικό φαινόμενο της νοθείας στα καύσιμα, με αυξημένες καταγγελίες για «πειραγμένες» αντλίες και νοθευμένα προϊόντα, κυρίως σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται ως «φθηνά» καύσιμα. Όπως ανέφερε «Έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες για πειραγμένες αντλίες, για νοθεία, γι’ αυτά τα δήθεν φθηνά, ενώ με το νέο νόμο υπήρξε περιστατικό που αντί να κλείνει πρατήριο καυσίμων πήγε στα δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη».

«Ο δικός μας χώρος γέμισε παρεμπόριο. Το τηλέφωνό μου δεν σταματάει για πειραγμένες αντλίες. Ωστόσο, το πλαφόν είναι ακόμη στην πλάτη μας και ό,τι ποσοστό είχαμε στα τέλη Αυγούστου του 2021 υπάρχει και τώρα. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικά τιμολόγια κι αν δω κάποιον με τιμή κάτω του 1,70 φυσικά πονηρεύομαι»,

Τέλος, τόνισε τη σημασία της απόφασης της ΑΑΔΕ να επιβάλει τη χρήση τσιπ παρακολούθησης στα τελωνεία και στα πλωτά μέσα, για να περιοριστεί το παράνομο εμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων.

Exit mobile version