Η Αυστραλία καλεί τους πολίτες της που βρίσκονται στο Ισραήλ να φύγουν

Η Αυστραλία καλεί τους πολίτες της που βρίσκονται στο Ισραήλ να φύγουν

Η Αυστραλία προειδοποίησε τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ και συνέστησε στους Αυστραλούς που βρίσκονται ήδη εκεί να αποχωρήσουν άμεσα όσο υπάρχουν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις, λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.

Σε ανάρτησή της στο X, η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών, Πένι Γουόνγκ, εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την ταχεία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στο Ισραήλ και στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Η ταξιδιωτική οδηγία τονίζει τον αυξημένο κίνδυνο στρατιωτικών και τρομοκρατικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ και των ισραηλινών συμφερόντων στην περιοχή.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη μειώσει ή αναστείλει πτήσεις προς το Ισραήλ λόγω της έντασης και του κλεισίματος του εναέριου χώρου. Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ διευρύνει τους στρατιωτικούς του στόχους, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 21 νεκρούς από αεροπορική επίθεση στον βόρειο Λίβανο, σύμφωνα με αξιωματούχους του τομέα υγείας της χώρας.

Προχθές, τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο κεντρικό Ισραήλ μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ με μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone). Εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν αναγκαστεί να καταφύγουν σε ασφαλείς τοποθεσίες για προστασία από τα βλήματα που εκτοξεύονται από τη γειτονική χώρα.

Exit mobile version