Εθνική Αγγλίας: Νέος προπονητής ο Τούχελ

Εθνική Αγγλίας: Νέος προπονητής ο Τούχελ

Ο Τόμας Τούχελ θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, όπως αναφέρουν οι «Times» και το SkySports. Ο Γερμανός τεχνικός έχει ήδη υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα με την Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ. Η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψής του αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

Μετά από ταχύτατες διαπραγματεύσεις, ο πρώην προπονητής της Τσέλσι, που οδήγησε την ομάδα του Λονδίνου στην κατάκτηση του Champions League το 2021, γίνεται ο πρώτος Γερμανός και τρίτος ξένος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας, μετά τον Σουηδό Σβεν-Γκόραν Έρικσον και τον Ιταλό Φάμπιο Καπέλο.

Η επιλογή του 51χρονου Τούχελ κλείνει το κεφάλαιο αβεβαιότητας που επικρατούσε για τη θέση του προπονητή από το καλοκαίρι, μετά την παραίτηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο τέλος του EURO 2024. Οι συνομιλίες με τον Τούχελ, ο οποίος δεν είχε ομάδα από τότε που έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου, ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μαρκ Μπούλινγχαμ, και τον τεχνικό διευθυντή, Τζον ΜακΝτέρμοτ.

Η πρόσληψη του Τούχελ θεωρείται μεγάλη επιτυχία για την Ομοσπονδία, καθώς αρκετές κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχαν επίσης εξδηκώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Exit mobile version